Giorgio Event - Esküvőszervezés, rendezvényszervezés, ceremóniamester.

Giorgio Event - Esküvőszervezés, rendezvényszervezés, ceremóniamester.

TUDÁSTÁR

Menyasszony vagy Ara

 
Házasulandó nő neve az eljegyzés napjától a házasság megkötéséig.
 

Vőlegény

 
Házasulandó férfi neve az eljegyzés napjától a házasság megkötéséig.
 

Egyházi szertartású házasságkötés

 
Akik házasságot kötnek, esküvel erősítik azt meg. Ehhez kérik Isten áldását. Az egyházi szertartás önmagában nem elegendő, mert a magyar jog alapján a házasságkötés csak az anyakönyvezető előtt válik érvényessé.
 

Esküvőszervező

 
Az a szakmai személy, aki valóra váltja a párok álmait, elképzeléseit. Munkája elengedhetetlen és természetes velejárója az esküvőnek. Mint szinte minden, ez is Amerikából indult, majd keveredve az európai kultúrával, teret hódított hazánkban is. Az esküvőszervező munkája összetett, aprólékos, minden részletre kiterjed. Percre pontosan összehangolja a különböző szolgáltatók munkáját. Felelősséget vállal az általa megszervezett esküvő tökéletességéért a szerződéskötéstől az utolsó ember távozásáig. Esküvőszervező szakemberrel garantált a tökéletes esküvő, nélküle aligha.
 

Ceremóniamester

 
A ceremóniamester kifejezés az angol Master of Ceremony röviden MC kifejezés fordításából ered. A ceremóniamesteri munka az USA-ban alakult ki a XX. Században. Az MC feladata, hogy az esküvőt saját szavaival - akár egy műsorvezető - levezesse. Ceremóniamestert az elegánsabb hangulatú, modernebb esküvőkre ajánljuk. Feladata ugyanaz, mint a vőfélynek, a vendégek felhőtlen szórakoztatását kell biztosítania, ám ő mellőzi a népies kellékeket. Öltönyben érkezik, és mint jó házigazda, végigkonferálja az estét.
 

Esküvő, mennyegző

 
Házasságot esküvői szertartással ünnepelhetnek, amelyet egy vallási és egy világi eljárás hitelesíthet. A házasságkötés ceremóniája korszak, vallás és hagyomány szerint változó, de általában ünnepélyes közösségi külsőségek között megy végbe, melyre vendégül hívják a házasulandók rokonait és barátait is, megtörténik a közös étkezés (a lakodalom), tánc, és az úgynevezett nászajándékok átadása.
 

Csokordobás

 
A menyasszony az esküvői szertartás végén hátat fordít a násznép még hajadon lányainak és hátradobja a csokrát. Aki elkapja, az lesz a következő, aki férjhez megy a társaságból.
 

Harisnyakötő viselése/eldobása

 
A népi hiedelem szerint a menyasszonyi ruha szerencsét hoz. Ezért a vendégek megpróbáltak hazavinni egy-egy darabot a ruhából. A menyasszonyt a harisnyakötője védte meg teljes ruhátlanságtól. Úgy mint a csokor, a harisnyakötő eldobása is a következő házasságot szimbolizálja, viszont ebben az esetben a férfiaknak kell versengeni a ruhadarabért.
 

Valami régi, valami új, valami kölcsönkapott, és valami kék

 
Biztos ismeritek azt az Angliából származó szokást, mely szerint a menyasszonyon az esküvője napján kell, hogy legyen valami régi, valami új, valami kölcsönkapott, és valami kék.
Valami régi: lehet ékszer, fátyol (pl. a nagymamától) jelzi a menyasszony eddigi életét.
Valami új: ez lehet ruha, cipő; jelzi, hogy a menyasszony életében új fejezet kezdődött.
Valami kölcsönkapott: ez lehet pl. a barátnőtől kölcsön kapott kiegészítő. Jelzi a házasság két legfontosabb kötelékét: a barátságot és a szerelmet. Erre a két érzésre úgy kell vigyázni, mint a kölcsönkapott tárgyra.
Valami kék: a hűség színe, általában harisnyakötő.

+36 20 429 3261 | info@giorgioevent.hu